Institut de Ciències del Mar. Enquesta

Hem rebut això desde l’Institut de Ciències del Mar, entitat que ha colaborat diverses vegades amb nosaltres. Estan fent una tasca important per a divulgar els coneixements sobre els oceans, i ens demanen la nostra col·laboració.

“Benvolgudes/benvolguts,

 Des de l’Institut de Ciències del Mar l’ICM-CSIC i la Universitat de Barcelona (UB), amb la col·laboració de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) tenim a punt una enquesta sobre Cultura Oceànica per a fer la primera diagnosi sobre aquesta temàtica a Catalunya. 

Ens agradaria convidar a participar-hi al personal docent en actiu, tant de primària com de secundària, a l’alumnat des de 3r ESO fins al Batxillerat o cicles formatius i a estudiants del màster de formació de professorat. És indiferent l’especialitat dels i les docents i estudiants que la completin.

L’enquesta és llarga: s’estructura en 7 blocs diferents i es tarda aproximadament uns 35-40 minuts fins al bloc 5 -inclòs- i uns 10 min més per a acabar els dos últims blocs. Això sí, es poden fer pauses entremig i continuar en un altre moment.

Cada grup poblacional té enquestes un xic diferents pel que fa a les dades més personals/acadèmiques; a banda, en cada grup hem dividit la part relativa a coneixement en dos links diferents. Us agrairíem molt sincerament i en la mesura de les vostres possibilitats que hi hagi representació dels 2 links que hi ha per cada enquesta (només s’ha de triar UN dels links per persona).  

Sabem que és tercer trimestre i que tothom va escàs de temps. Però seria IDEAL si vosaltres, des del vostre centre educatiu, poguéssiu:

1) completar l’enquesta com a docents en actiu:
1a) 
Cultura oceànica (Professorat de Secundària C1_2023)
https://culturaoceanicatalana.limesurvey.net/693336?lang=ca

Cultura oceànica (Professorat de Secundària C2_2023)
https://culturaoceanicatalana.limesurvey.net/854222?lang=ca

1b)
Cultura oceànica (Mestres C1_2023)
https://culturaoceanicatalana.limesurvey.net/368592?lang=ca

Cultura oceànica (Mestres C2_2023)
https://culturaoceanicatalana.limesurvey.net/759821?lang=ca

2) ajudar-nos a què l’alumnat de 3r i/o 4t ESO, 1r i/o 2n Batxillerat i/o cicles formatius completi l’enquesta, 
Cultura oceànica (Alumnat 3r i 4t ESO, 1r i 2n Batx i Cicles Formatius C1_2023)
https://culturaoceanicatalana.limesurvey.net/164574?lang=ca

Cultura oceànica (Alumnat 3r i 4t ESO, 1r i 2n Batx i Cicles Formatius C2_2023)
https://culturaoceanicatalana.limesurvey.net/261816?lang=ca

Per si voleu emprar l’enquesta com a eina dins l’aula, i que us pugui ser útil a vosaltres, us farem arribar un “retorn”; també podem compartir les preguntes relatives a coneixement. Si hi esteu interessats/des ens podeu escriure responent a aquest mateix e-mail.

Com a idees per a completar-la i/o passar-la a l’alumnat dels centres, ens semblava que podia ser interessant per algú triar dies assenyalats del 3r trimestre que tenen a veure amb la temàtica marina( 22 de maig al 5 de juny Setmana de la Natura, 5 de juny Dia Mundial del Medi Ambient i 8 de juny, Dia Mundial de l’Oceà).

Adjuntem també una carta per fer arribar, en els casos en què calgui, la informació sobre aquest estudi i autorització a les famílies (donat que bona part dels i les alumnes participants seran menors d’edat).

3) fer arribar els links corresponents al vostres col·legues docents d’arreu del territori i els poguéssiu encoratjar a fer l’enquesta (ells i el seu alumnat), donada la necessitat que tenim de fer aquesta primera diagnosi de la cultura oceànica a Catalunya amb bona representació de tots els grups. 

4) Si teniu estudiants de màster de professorat en pràctiques al vostre centre, els podeu fer arribar els dos links específics per a aquest grup:
Cultura oceànica (Estudiants del Màster de Formació de Professorat C1_2023)
https://culturaoceanicatalana.limesurvey.net/827826?lang=ca

Cultura oceànica (Estudiants del Màster de Formació de Professorat C2_2023)
https://culturaoceanicatalana.limesurvey.net/377648?lang=ca

Adjuntem, també, els codis QR corresponents a cadascun dels links per si fos més pràctic.

De nou, us encoratgem a participar en aquest estudi, a partir dels resultats del qual tindrem un punt de partida per a, posteriorment, idear i oferir recursos i eines al professorat per a treballar la temàtica marina dins l’aula. 

Restem a la vostra disposició per a aclarir qualsevol dubte o qüestió relativa a aquest e-mail. 

Moltes gràcies per la vostra col·laboració, de debò!,

Begoña Vendrell
(grup de Cultura Oceànica de l’ICM-CSIC)