Esteu aquíEl món de la didàctica i divulgació de la geologia, de dol

El món de la didàctica i divulgació de la geologia, de dol


Benvolguts associats,

En nom de Montse Vehí, la representant de l'AEPECT (Asociación española para la enxeñanza de la ciencias de la Tierra)a Catalunya us fem arribar la nota de condol per la mort d'Emilio Pedrinaci.

Cordialment,

Junta SPCN

Benvolguts,

us envio aquest missatge per comunicar-vos la lamentable pèrdua d'Emilio Pedrinaci, soci d’honor de l’AEPECT, de la que va ser president des del 1998 al 2006, desprès de 2 anys d’ocupar-ne la vicepresidència. Pedrinaci ha estat una persona clau en la nostra família AEPECT, ferm defensor i activista de la divulgació i didàctica de la Geologia i de les Ciències en general.

Els qui hem tingut la sort de treballar amb ell sabem que era una persona amb una tossuderia a vegades esgotadora, però aquesta tossuderia el va portar a aconseguir endegar projectes que podien semblar impossibles. Va aconseguir fer realitat la nostra revista d'Ensenyament de la Geologia del que encara n’era part del consell de redacció, a l’igual que fins el moment de la seva defunció ha estat al consell de direcció de la revista Alambique, referent en la didàctica de les Ciències.

La seva gran humanitat (i sens dubte la seva tossuderia de nou) el va portar a endegar un projecte de cooperació amb Bolívia quan, en una de les expedicions geològiques de l’AEPECT pels Andes, va conèixer professors locals i va adonar-se’n de la trista realitat del la seves possibilitats de formació. Aquest projecte actualment és la vocalia AEPECT Solidària que porta ja 14 anys enviant professors a fer cursos d’estiu, havent format fins al moment més de 10000 professors Bolivians.

Hi ha molta gent que ha acabat col·laborant i participant en els seus projectes. El motiu és molt simple, era una persona a la que difícilment li podies dir que no, simplement perquè era una persona que sempre et deia que si.

Permeteu-me acabar aquest missatge fent-vos arribar en arxius adjunts dos exemples del seu legat per fer-li el meu petit, però sincer homenatge, animant-vos a que dediqueu uns minuts a la seva lectura. Són dos articles, un del 2013 de la revista AEPECT i un d’aquest últim trimestre de 2016 a la revista Alambique. Ha estat molt difícil per mi escollir alguna de les seves publicacions perquè la literatura n’està plena i totes de gran qualitat i interès. Al final, he decidit fer-vos-en arribar una mostra de dos molt recents perquè pugueu entendre la duresa que per nosaltres significa la seva pèrdua. Estava en un moment vital extraordinari, encara era tot un referent actiu, i esperàvem tots podem comptar amb la seva experiència molts anys. Avui tenim un sentiment de tristesa molt gran que vull compartir amb tots vosaltres des de la coordinació de la xarxa territorial de l’AEPECT a Catalunya.

Gràcies Emilio, et trobarem a faltar

Montse Vehí
AEPECT Catalunya
www.aepect.org

AdjuntMida
que_debe_saber_todo_ciudadano_sobre_el_planeta_que_habita.pdf3.15 MB
alfabetizacion_y_competencia_cientifica_copy.pdf192.09 KB